Parket leggen

Smaakvol

R

Duurzaam

Ervaren

Hoog kwalitatief parket in eindeloze houtsoorten en legpatronen

Wij komen uw parket leggen in regio Breda, Rotterdam, Den Haag en daarbuiten. Kiezen voor een parketvloer van Stadhouders Parketvloeren is kiezen voor stijl en kwaliteit. Wij leveren traditioneel parket met een dikte van 6 tot 10 millimeter. Deze massieve vloerdelen verlijmen wij direct op de ondervloer. Parket is door de vele verschillende legpatronen en houtsoorten toepasbaar in allerlei interieurs, van klassiek tot modern. Voor een licht effect wordt vaak beuken, essen en licht eiken gebruikt, voor een klassieker effect bijvoorbeeld jatoba, noten of wengé hout. Vooral parket zoals Tapis biedt een vrijwel onbeperkte keuze aan legpatronen. Wist u dat de huidige parketsoorten ook geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming? Parket werkt hierbij als een isolator en kan warmte lang vasthouden. Dit zorgt niet alleen voor een prettig woonklimaat, maar draagt ook bij aan de energiebesparing. Voor een complete uitstraling bekleden wij ook uw trappen. Het grote voordeel van ons parket is de grote duurzaamheid en dat het gemakkelijk te reinigen is.

 

Parketvloeren
Parketvloeren

Visgraat parket leggen

Visgraat parket leggen is een van de mogelijkheden bij Stadhouders Parketvloeren in Breda. Traditioneel parket wordt ook wel Tapis parket genoemd. Wij leggen dit aansluitend en naadloos gelijmd en gespijkerd op een ondervloer. De ondervloer bestaat bijvoorbeeld uit multiplex of spaanplaat. De charme van Tapis parket is dat deze in diverse patronen gelegd kan worden. Bekende legpatronen zijn het visgraat parket, het blokpatroon, de Hongaarse punt of de Weense punt. Tapis parket van Stadhouders Parketvloeren is verkrijgbaar in een groot aantal houtsoorten, motieven en kleurstellingen. De vloer wordt geschuurd en afgewerkt met olie of lak. Een andere variëteit van parket is Bourgogne parket, een massieve vloer met een dikte van 9 milimeter die er na het leggen uitziet als een plankenvloer. De planken kunnen aansluitend worden gelegd, maar ook in een v-groef. Ook hierbij heeft u de keuze uit een veelvuldig aantal legpatronen.

Lamelparket leggen

Lamelparket leggen doen wij ook. Stadhouders Parketvloeren in Breda merkt dat hier veel vraag naar is naast het traditionele parket. Daarnaast is het een succesvolle vervanger van het massieve parket, dat veel meer last heeft van luchtvochtigheid en vaak gaat ‘werken’. Lamelparket staat ook wel bekend onder de benaming meerlaags parket of duoplanken vloer. De toplaag bestaat uit bijvoorbeeld eikenhout, teak, grenen of kersenhout. Een voordeel is de prijs. Doordat alleen de bovenlaag bestaat uit relatief dure houtsoorten ligt de prijs aanzienlijk lager dan bij de massieve parketsoorten. De onderlaag bestaat uit de wat goedkopere houtsoorten en de toplaag uit edelhout. Ook is lamelparket geschikt voor het leggen op vloerverwarming. Lamelparket wordt zwevend gelegd en bestaat uit twee uitvoeringen: de delen met click systeem worden aan elkaar verbonden zonder lijm, de delen met mes en groef worden aan elkaar verlijmd. Ook prettig: u kunt de vloer weer gemakkelijk meenemen mocht u gaan verhuizen. De levensduur is wel korter, omdat de dunnere toplaag minder vaak kan worden opgeschuurd. Verder heeft u genoeg goede redenen om lamelparket te laten leggen door Stadhouders Parketvloeren in Breda!

Parketvloeren

Breda

Rotterdam

Den Haag

Schiedam

U bent op afspraak van harte welkom in onze showroom!

Wij zijn gevestigd aan de Weidehek 68 C Breda. Ook komen wij vrijblijvend bij u langs. Neem contact op met Stadhouders Parketvloeren in Breda voor uw droomvloer!